Moet wegenbelasting en brandstofaccijns omlaag?

Hier kun je over van alles kletsen wat niet met verkeer te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
dikkepiet
Bebouwde kom
Bebouwde kom
Berichten: 77
Lid geworden op: 05 nov 2007, 14:15

Moet wegenbelasting en brandstofaccijns omlaag?

Ongelezen bericht door dikkepiet » 09 aug 2013, 13:34

Beste mensen, na enkele jaren in Duitsland te hebben gewoond keerden wij onlangs om beroepsmatige redenen terug naar Nederland. Dat is wel even schrikken: vrijwel alles is in Nederland duurder. Vooral de autokosten rijzen de pan uit. Door ons hoge accijns- en BTW-tarief is de brandstof hier gemiddeld zo’n 15 cent per liter duurder dan in Duitsland. Maar het kan nog veel gekker: voor mijn dieseltje betaalde ik in Duitsland 27 euro wegenbelasting per maand en nu in Nederland 132 euro, ja, ook per maand en niet per kwartaal. Dat is dus bijna het vijfvoudige! Mijn vrouw betaalde voor haar benzine-auto in Duitsland 16 euro en hier 68 euro per maand.

Het is eigenlijk geen wonder dat wij in Nederland momenteel last hebben van de hoogste inflatie van Europa (http://www.nrc.nl/nieuws/2013/08/08/inf ... sinds-2008). Die hoge belastingen hier moeten uiteindelijk worden doorberekend en dat gaat ten koste van onze concurrentiepositie. In Den Haag schijnt men dat niet helemaal (of misschien beter: helemaal niet :roll: ) door te hebben.

Hoe denken jullie hierover? Wordt het niet eens tijd dat men in Den Haag wakker wordt?
Is het niet beter te bezuinigen op zinloze prestigeprojecten in plaats van de tekorten af te wentelen op de brave burger die dagelijks de auto voor zijn woon-werkverkeer nodig heeft?
Rij niet alsof de weg van u is, rij alsof de auto van u is."
(Sam Ewing)

Gebruikersavatar
dikkepiet
Bebouwde kom
Bebouwde kom
Berichten: 77
Lid geworden op: 05 nov 2007, 14:15

Re: Moet wegenbelasting en brandstofaccijns omlaag?

Ongelezen bericht door dikkepiet » 15 aug 2013, 08:53

Gôh, helemaal geen reacties. Dit onderwerp lijkt de forumleden weinig aan te spreken. Het is dan ook eigenlijk politiek…

Denk overigens niet “daar heb je er weer zo een” met ”in Duitsland is alles beter”, want dat is echt niet het geval. In Duitsland draait de economie wat beter dan bij ons en het is een mooi land. Maar in Nederland zijn er best veel dingen een stuk beter geregeld dan bij onze oosterburen. Het blijft natuurlijk frustrerend dat onze belastingdruk en inflatie onevenredig hoog is.
Rij niet alsof de weg van u is, rij alsof de auto van u is."
(Sam Ewing)

Plaats reactie

Terug naar “Niets met verkeer te maken”